Werkwijze

Vanaf het moment dat wij een nestje in de planning hebben gaat de wachtlijst open.

Wij delen het hele proces (van dekking tot uitvliegen) op ons Instagram account.

 

De voorbereiding

Voordat er een dekking plaatsvindt, moeten er eerst een aantal dingen gebeuren en worden uitgezocht. De Beagles moeten qua gezondheid, karakter en uiterlijk aan onze “eisen” voldoen voordat zij mee kunnen in ons fokprogramma. 

Als de gezondheidsuitslagen bekend zijn en de kwalificaties van de teef zijn binnen, gaan wij opzoek naar een potentiële dekreu. Bij het zoeken naar een dekreu bekijken wij de stamboom op 5 of 6 generaties. Daarmee bepalen wij, met een programma, het inteelt percentage van de toekomstige pups. 

Wij zoeken een reu uit die de mindere punten van onze teven aanvult. Zowel op het karakter, de gezondheid en het uiterlijk. 

Zoals wij eerder benoemden vinden wij ook het karakter erg belangrijk.

 

 

Wist je dat, stress tijdens de dracht slecht is voor de ongeboren puppy’s? Een te hoog stresshormoon van de teef wordt via de placenta’s doorgegeven aan de puppy’s. Dit betekent dat een teef in slechte omstandigheden gestreste puppy’s op de wereld zet.

 

De dekking & dracht

Wanneer de teef loops is, wordt er met een bloedtest gekeken naar de progesteron waarde in het bloed. De eisprong is bij een waarde tussen de 6.0 en 8.0 ng/ml daarna moeten de eitjes nog 2 tot 3 dagen rijpen voordat de dekking plaats kan vinden. Tijdens de dekking is er vaak een koppeling, de reu en teef zitten dan tussen de 10 en 60 minuten aan elkaar vast. 

Na de dekking is het 4 weken wachten. Er bestaat namelijk geen zwangerschapstest voor honden maar vanaf dag 28 na de ovulatie is er een echo om de dracht te bevestigen. 

 

De worp

Tussen dag 59 en 63 is de teef klaar om te werpen. De duur van de worp is per keer verschillend. Het eerste nestje duurt altijd wat langer dan een 2e of 3e nestje.

De ontsluitingsfase duurt het langst, deze kan wel 48 uur duren.

 De teef is dan onrustig, hijgt veel en wil een nest maken. Dit doet ze door te gaan graven in de tuin of de werpkist.

Het persen op de eerste pup duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur, daarna komen de volgende pups vaak met een tussentijd van 45 minuten tot 1,5 uur.

Wanneer de pup wordt geboren is het zaak dat deze gelijk gaat drinken bij de teef.  Waarom is dat belangrijk? Dat leg ik graag uit bij titeren.

 

 

Nieuwe eigenaren

Als wij een nestje in de planning hebben en de teef is loops openen wij een wachtlijst. Omdat de Beagle een ras is met een sterk karakter stellen wij potentiële nieuwe eigenaren een aantal vragen via het vragenformulier. Op deze manier leren wij de nieuwe gezinnen al een beetje kennen en kunnen wij zien of er goed is nagedacht over dit ras, en/of dit ras wel bij het gezin past.

Wij vinden een goede klik bij nieuwe eigenaren erg belangrijk en willen het beste huis voor onze puppy’s. 

Als de puppy’s gezond zijn geboren nemen wij contact op met de potentiële nieuwe eigenaren en nodigen wij ze uit voor een kennismaking.  De kennismakingen vinden rond week 3 plaats. 
De eerste 3 weken is rust enorm belangrijk. Ook zijn de puppy’s vatbaar voor virussen en infecties dus daarom hebben wij geen bezoek de eerste 3 weken.

 

Goed contact met de nieuwe eigenaren vinden wij erg belangrijk en er moet van weerskanten een klik zijn. Wij stoppen er veel tijd en energie in om gezonde, lieve en mooie Beagle puppy’s groot te brengen. Daarom verwachten wij van onze pupkopers dat zij achter onze werkwijze staan, doorgaan met titeren en de pup vers vlees blijven geven. 

Mocht er tijdens de kennismaking een wederzijdse klik zijn dan kom je op de officiële lijst. 

 

Wat verwachten wij van nieuwe eigenaren?

Van nieuwe eigenaren verwachten wij dat zij voor een Beagle van Jintro’s Place kiezen omdat ze een goed gevoel hebben bij onze werkwijze. Daarom verwachten wij dat zij doorgaan waar wij de basis hebben neergezet. Dit houdt in dat ze doorgaan met vers vlees, de pup verder getitert wordt en geen onnodige vaccinaties krijgt.

Wij zetten ons voor 100% in om gezonde, mooie en stabiele Beagles te fokken en wij vinden een klik erg belangrijk omdat wij graag onze nakomelingen blijven volgen. 

Wat kun je van ons als fokker verwachten?

 • Beagle puppy’s die uit oudercombinaties komen die met veel zorg en aandacht zijn uitgezocht. Zowel op gezondheid en uiterlijk maar ook op karakter.
 • Levenslange mogelijkheid tot contact om vragen te stellen.
 • Aantoonbaar beschermde pups (dmv titeren) of indien nodig vaccinatie
 • Europees paspoort
 • Pups worden ontwormd met 4, 6 & 8 weken
 • Terugkom momenten met het hele nest
 • Vanaf 2023: Embark geteste ouder(s)
 • Vanaf 2023: Ouder(s) getest op de meest voorkomende gezondheidsrisico’s binnen het Beagle ras, HD en Rug geröntgend 
 • Pups worden gechipt via de Raad van Beheer
 • Stamboom van de Raad van Beheer
 • Koopcontract
 • Karaktertest met 6-7 weken
 • Benchtraining vanaf 6,5 week
 • Zindelijkheidstraining vanaf 3 weken 
 • Gesocialiseerd met mensen, kinderen, verschillende ondergronden, geluiden, voorwerpen & andere dieren
 • Gesocialiseerd in verschillende omgevingen (buiten)
 • Moeder blijft t/m 8 weken bij de pups
 • Basis leren lopen aan de riem
 • Puppy pakketten
 • Nestgeur, knuffel of kleedje
 • De pups verlaten verzekerd het nest met een maand gratis verzekering bij Figopet 
 • Mogelijkheid om tegen een gereduceert tarief 1 op 1 puppybegeleiding te krijgen 
 • Levenslang terugnamebeleid als de eigenaar om welke reden dan ook op enig moment niet meer voor de hond kan zorgen.

Een maand Gratis Verzekering van FIGO

Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker met een Beagle. Daarom verlaten al onze pups verzekerd het nest met een maand gratis verzekering van Figo. 

Figo biedt een laagdrempelige manier om baasjes van pups kennis te laten maken met onze zorgverzekeringen voor huisdieren: 

de Maand Gratis Verzekering.

Voordelen voor het baasje:

 • Geen wachttermijn, jouw huisdier is direct verzekerd!
 • Tot 70% en maximaal €3.000 van de dierenartskosten vergoed
 • Exclusief  preventieve zorg. Indien uitgevoerd tijdens de Maand Gratis Verzekering worden deze na verlenging met terugwerkende kracht alsnog vergoed.
 • De maand Gratis Verzekering is geheel vrijblijvend en loopt automatisch af.
 • Bij verlenging kies je zelf een maximaal bedrag, vergoedingspercentage en eigen risico.
 • Zeer ruime dekking zoals medische sterilisatie vanaf 4 jaar, chemo, opname, fysiotherapie, operatie aan heupen & ellebogen. 

Wil je meer informatie? Vraag het ons! 

Heb jij al een hond en wil je die graag verzekeren? Gebruik dan de link hiernaast om je verzekering af te sluiten.

Stamboom, Chip & Dierenarts

Dit is een voorbeeld van de stamboom 

Als de puppy’s 5-6 weken oud zijn worden zij thuis gechipt door de Raad van Beheer. Ook neemt de Raad van Beheer DNA af om de afkomst te bepalen (is vader echt de vader en is moeder echt de moeder). Als het DNA bekend is worden de stambomen uitgegeven. Dit duurt vaak wel een aantal weken voordat deze binnen is en zullen worden nagestuurd. 

Als de puppy’s 6 weken oud zijn gaan zij voor het eerst naar de dierenarts, waar ze helemaal nagekeken en getitert worden.  

 

Puppymiddag:

Als de puppy’s 6 weken oud zijn organiseren wij een puppymiddag. Dit is met alle nieuwe eigenaren. Je leert de nieuwe eigenaren van de broertjes en zusjes van jullie hond kennen. Tijdens deze middag is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Tijdens de puppymiddag weet je nog niet welke pup met jullie mee gaat naar huis. Wij wachten eerst de puppy karaktertest af die wij met 7 weken afnemen bij de puppy’s. Aan de hand van die bevindingen maken wij een match. 

Puppy karaktertest

Elke hond heeft een eigen karakter, ook in een nest. Er is altijd een druktemaker die nergens bang voor is, maar in een nest zit ook altijd een iets afwachtende pup. Om een goed beeld te krijgen van het karakter, onderwerpen wij de pups op een leeftijd van 6-7 weken aan een karakter test. 

Bij deze test gaan de puppy’s individueel over een parcours heen. 

We testen de:

 • Zelfredzaamheid
 • Zelfverzekerdheid 
 • Stressbestendigheid 
 • Controle over het lichaam
 • Samenwerking 
 • Probleemoplossend vermogen 
 • Drive om te werken 
Deze test geeft een goed beeld van het karakter van de pup. Zo komen de sterke kanten en de punten waar extra aandacht aan geschonken moet worden goed naar voren. Denk hierbij aan kracht maar ook aan balans in de voor en achterhand. 
 
Op basis van de karaktertest matchen wij de pups met de nieuwe eigenaren. Op deze manier krijgen de nieuwe eigenaren de hond die het beste bij hun gezinssituatie past. De voorkeur voor een reu of teef mag worden aangegeven, hier houden wij zo veel mogelijk rekening mee. 

Verhuizen

Volgens de wet mogen pups al met 7 weken het nest verlaten, echter onze ervaring heeft geleerd, dat een pup juist de laatste weken erg veel leert van zijn of haar moeder. Denk hierbij aan de bijtrem, de hondentaal en spelgedrag. 

Omdat wij het erg belangrijk vinden dat de hond met de juiste vaardigheden en basis naar zijn nieuwe huis gaat, verlaten de pups, bij ons, met 8 weken het nest. 

Zodra de match gemaakt is en de eigenaren weten welke pup met hun mee naar huis gaat, wordt er een afspraak gemaakt om de pup op te halen.