Onze missie

Ons doel

Onze Missie is het bijdragen aan de verbetering van het Beagle ras. Dat betekend voor ons dat wij ons inzetten om gezonde Beagles te fokken met een goed stabiel karakter. 

De ouder combinatie word met veel zorg en uitzoekwerk gemaakt. 

Fokken en regels

Wij vinden het uiterlijk belangrijk, want een Beagle moet immers op een Beagle lijken. Maar de gezondheid en het karakter van de ouderdieren vinden wij vele malen belangrijker in ons fokprogramma. 

De rasvereniging heeft een Verenigingsfokregelment (VFR) op gesteld waarin regels staan waar fokkers zich aan moeten houden.

Denk hierbij aan:

  • De minimale leeftijd van de teef en reu, 
  • Het maximaal aantal nesten wat een teef mag krijgen in haar leven.
  • De gezondheidseisen die de ouderdieren moeten hebben.

Wij vinden de eisen die in het VFR staan beschreven mbt het fokken extreem matig, zo mogen teven tot 9 jaar pups krijgen, een reu mag al dekken op een leeftijd van 9 maanden, puppy’s mogen op week 7 al naar hun nieuwe eigenaren en zijn er maar 2 gezondheidstesten (IGS & Lafora) verplicht bij de rasvereniging. 

Wij vinden dit te weinig gezien de erfelijke ziektes die binnen het beagle ras spelen. Daarom testen wij op alle mogelijke ziektes die voor het ras te testen zijn. 

Bij ons staat de gezondheid en kwaliteit van leven van onze honden op nummer 1 en houden wij rekening met de lichamelijke en geestelijke belasting van onze teven.