FAQ
De Beagle/ Training
De Beagle staat bekend om zijn eigenzinnige karakter. Wij noemen ze liever zelfstandig en dit komt onder andere door hun jachtinstinct. De Beagle weet goed wat hij wil en ze zijn er erg goed in om je om de tuin te leiden. Voor je een Beagle aanschaft is het verstandig om je goed te (laten) informeren over dit ras en/of jullie hier voldoende tijd voor hebben. Bij de Beagle staat een uitgebreide omschrijving van de Beagle en waar je als (toekomstige) eigenaar rekening mee moet houden.
Beagles zijn eeuwige kleuters en daarom ben je met een Beagle zijn hele leven bezig met begeleiden en trainen. Vanaf dag 1 zijn duidelijke regels en grenzen erg belangrijk. Wat op dag 1 niet mag, mag over 2 jaar ook niet.
De eerste maanden is het belangrijk de grenzen en regels goed duidelijk neer te zetten. Ga niet gelijk naar puppy training maar werk eerst aan de relatie tussen hond en baas. 1 op 1 training is voor de basis in huis. De bench is het meest belangrijke om goed aan te leren. De Beagle is gevoelig voor verlatingsangst, mede hierom is het aanleren van de bench in de puppytijd erg belangrijk, dit moet zijn of haar veilige plek zijn.
Ja absoluut! De Beagle coach biedt puppybegeleiding aan. Dit is een 1 op 1 training bij jullie thuis.
Waarom bij jullie thuis? Het is belangrijk om de basis goed neer te zetten met een Beagle, en de basis begint thuis want daar spelen de meeste problemen zich af. Denk aan benchtraining, zindelijkheid, alleen thuis blijven & hoe moet je socialiseren.
Wij helpen jullie daar graag bij.
Puppy's/ Werkwijze
Als wij puppy’s verwachten vermelden wij dit op onze welkom pagina en op ons instagram account
Op de pagina toekomstige nesten is meer informatie te vinden over de combinatie(s) die wij gekozen hebben.
De voorkeur voor een reu of een teef mag worden aangegeven, hier proberen wij zo veel mogelijk rekening mee te houden. Maar elke pup heeft een eigen karakter en niet elk karakter geschikt is voor ieder gezin. Als de pups 7 weken zijn onderwerpen wij ze aan een puppy karaktertest. Met de bevindingen van deze test en onze observaties gedurende de eerste socialisatie periode, maken wij een keuze welke pup bij welk gezin geplaatst wordt. Op deze manier proberen wij voor ieder gezin de beste match maken.
Om op de wachtlijst te komen stellen wij een aantal vragen via het aanmeldformulier
Wij vinden het erg belangrijk dat er goed is nagedacht over de aanschaf van een Beagle puppy. Want je gaat een verplichting aan voor hopelijk 16 jaar. Daarnaast vinden wij de band met de nieuwe pup eigenaren erg belangrijk. Wij zetten ons 17 weken in om gezonde puppy’s op de wereld te zetten en wij willen erg graag in contact blijven met onze nakomelingen.
Wij wachten eerst de echo’s af. Want dan weten we ongeveer hoeveel puppy’s wij verwachten. Zodra de puppy’s zijn geboren nemen wij contact op met de mensen die het aanmeldformulier hebben ingevuld.
Het fokken van een nestje gezonde rashonden kost veel tijd & energie. De tijd zit niet alleen in de zorg rondom de dekking, dracht, worp & het groot brengen. De basis begint bij onze eigen (fok) honden. De energie die wij in de gezondheid, het karakter & welzijn van onze honden stoppen is een investering die niet alleen voor onszelf is maar ook een groot voordeel is voor de toekomstige pupkoper.
Wij zetten ons in om gezonde, stabiele en lieve Beagles te fokken waarvan wij hopen dat ze 16 jaar worden.
Wij bewegen mee met de tijd en dat betekent dat er steeds meer inzichten komen in de manier van fokken, trainen en nieuwe gezondheidstesten.
Graag nodigen wij je uit om de vragenlijst in te vullen bij belangstelling in een pup van onze kennel.
De prijs van een pup lichten wij graag toe tijdens een persoonlijkgesprek.
Absoluut! Als de puppy’s 3 weken zijn is de meest kritische periode voorbij. Na deze periode vinden wij het erg leuk om kennis te maken met de mogelijk nieuwe eigenaren. Met 6 weken hebben we een puppymiddag met alle nieuwe eigenaren. En als de puppy’s 8 weken zijn mogen ze verhuizen naar hun nieuwe huis.
Het klopt dat wij meer testen dan de rasvereniging adviseert. Wij vinden de 2 verplichte gezondheidstesten die beschreven staan in het verenigingsfokregelement, (VFR) erg beperkt, omdat er meerdere ziektes zijn waarvan wij het belangrijk vinden dat ze buiten onze nestjes blijven.
Wij willen bijdragen aan het verbeteren van het ras, en dan moet je mee blijven bewegen. Want Genetica is continu in beweging en er wordt steeds meer duidelijk over ziektes hoe het vererft wordt en wat de risico’s zijn.
Wij hebben daarom zelf, onze eisen hoger gesteld. Wij vinden het uiterlijk belangrijk, want een Beagle moet immers op een Beagle lijken. Maar de gezondheid en het karakter van de ouderdieren vinden wij vele malen belangrijker in ons fokprogramma.
Titeren kan in het begin als ingewikkeld worden ervaren. Maar bijna alle eigenaren snappen na de uitleg hoe het werkt en wat de vervolg stappen zijn. Als een dierenarts goed kan prikken is het zeker niet pijnlijk en kan de pup geprikt worden zonder te scheren.
Kijk bij titeren voor een uitgebreide uitleg en de voor- en nadelen.
Ja! Bijna alle honden pensions en hondenscholen in Nederland accepteren ook een titeluitslag. Voor je een hondenpension boekt vraag dan even naar hun voorwaarden.
Socialisatiefase is de belangrijkste fase in het leven van een hond. Deze periode kan nooit meer over gedaan worden. Deze 8 weken nemen wij daarom ook erg serieus, want als fokker en hondentrainers weten wij wat voor probleemgedrag er voort kan komen uit een slechte socialisatiefase.
Zo beginnen wij op dag 3 met ENS dit doen wij t/m dag 16. De pups krijgen vanaf 3 weken zindelijkheidstraining, we laten ze kennismaken met alle geluiden in en rondom het huis, verschillende ondergronden & nog veel meer. Kijk bij Socialisatie voor een uitgebreide uitleg hoe wij de eerste 8 weken omgaan met de puppy’s.